Sunday 2 March 2008

Video jutt

Siin kaunil Kõrvemaa maastikul toimub üks suurim Eesti suusatajate suurim mõõdu võtt. Võistlejad lähevad juba stardist rajale. Stardis on ka eelmise aasta võitja Lembit Palk. Peale teda läheb rajale tema suur konkurent number 9 Andres Metsamaja. Lund on siin Kõrvemaal küll vähe aga see meie võistlejaid ei sega. Meie võistlejad sõidavad suhteliselt palju paaristõugetega. Mõnel rajalõigul tuleb sõita väga osavalt puude vahelt. Tuleb läbida suuri ja väiksemaid laskumisi. Paraku tuleb rajal ette ka kukkumisi. Mõni kukkub isegi enne finishit.

Siin Kõrvemaal toimuvad ka slaalomsõidud mida sõidetakse mäest alla. Slaalom pakub paljudele huvi ja seda proovivad ka lapsed. Slaalomi võistluse stardis on ka eelmise aasta murdmaa võitja Lembit Palk ja talle pakub jaälle konkurentsi Anres Metsamaja. Muidugi on neil seda raske võita, sest nad tulid just murdmaa rajalt.

Suusapäev Kõrvemal lõppeb niimodi, et murdmaa rajal saab esimse koha Andres Metsamaja, teise Lembit Palk ja kolmanda üllataja noor 21 aastane Paul Aknalaud. Slaalomis võttis slaalomi spets Üllar Järv, teiseks jäi Lembit Palk ja kolmandaks Jaanus Sinivärv.

No comments: