Friday 28 March 2008

Minu lemmiknäitlejad







Brad Pitt


William Bradley "Brad" Pitt (sündinud 18. detsember 1963, Shawnee Oklahoma) on filmiauhinnale Oscar nomineeritud USA näitleja.
Tema tuntuimate filmirollide hulka kuuluvad osatäitmised filmides "Intervjuu vampiiriga", "Kaksteist ahvi", "Seitse aastat Tiibetis", "Kaklusklubi" , "Oceani 11 - kõrged panused", "Oceani kaksteist", "Mr. And Mrs. Smith" ja "Paabel".

Brad Pitt sündis 1963. aastal Shawnees Oklahoma osariigis isa William Pitti ja ema Jane Etta Hillhouse' perekonda ja kasvas koos oma õde ja vennaga üles Springfieldis Missouri osariigis.
Kooliajal tegeles Brad spordi, debatteerimise ja muusikalidega.
Peale keskkooli õppis ta Missouri Ülikooli Ajakirjanikekoolis.
Aastal 1986 läks ta oma õnne proovima Hollywoodi ja hakkas õppima näitlemist Roy Londoni käe all.






Johnny Depp



Johnny Depp [dž'onni depp] (õieti John Christopher Depp II [džonn kr'istofer depp t'eine]; sündinud 9. juunil 1963 Kentucky osariigis Owensboros) on USA filminäitleja.
Oma filmidebüüdi tegi Depp linateoses "Elm Streeti luupainaja" (1984). 1987 sattus ta rambivalgusesse, kui asendas Jeff Yagherit salapolitseinik Tommy Hansoni rollis populaarses teleseriaalis "21 Jump Street".
1990. aastal pärast arvukaid rolle teismelistele suunatud filmides sai alguse tema koostöö režissöör Tim Burtoniga, kes andis talle nimiosa filmis "Edward Käärkäsi".
Filmi edu kiiluvees sõites hakkas Depp valima rolle, kus ta sai mängida tõsiseid, veidi tumedaid osi, üllatades kriitikuid ja publikut. Järgmine koostöö Tim Burtoniga oli filmis "Ed Wood" (1994). 1997. aastal mängis ta FJB salaagenti tõsielul põhinevas filmis "Donnie Brasco", kus tema vastasmängija oli Al Pacino. 1998. aastal oli ta peaosas Terry Gilliami lavastatud filmis "Fear and Loathing in Las Vegas" ning 1999. aastal õudusulmefilmis "Astronaudi naine". Samal aastal lõi ta kaasa Tim Burtoni filmis "Peata ratsanik". 2001. aastal mängis ta inspektor Fred Abberline'i tõsielul põhinevas filmis "Otse põrgust". 2003. aastal mängis ta Robert Rodriguezi Mariachi triloogia osas "Ükskord Mehhikos" ning samal aastal kapten Jack Sparrow'd suures kassahitis "Kariibi mere piraadid: Musta pärli needus". Aasta hiljem mängis ta peaosa filmis "Avastades Eikunagimaad", kus ta mängis J.M. Barrie't. Selle osa eest pälvis Depp oma teise Oscari nominatsiooni. Koostöös Tim Burtoniga valmis 2005 lastefilm Roald Dahli raamatu "Charlie ja šokolaadivabrik" põhjal. Samal aastal valmis ka Laibast Pruut, kus ta tegi viiendat korda koostööd Tim Burtoniga. 2006. aastal mängis Depp taas Jack Sparrow'd, kui valmis järg "Kariibi mere piraadid: Surnud mehe aardekirst". 2007. aastal valmis ka Piraatide kolmas osa, "Kariibi mere piraadid: Maailma lõpus", kus Depp mängis taas Jack Sparrow'd. Sama aasta lõpus esilinastus Ameerikas Broadway muusikalil põhinev õudusmuusikal "Sweeney Todd: Fleet Streeti deemonlik habemeajaja", kus ta tegi taas kord koostööd lavastaja Tim Burtoniga. See oli Deppi jaoks esimene muusikal, mis lummas paljusid kriitikuid. Ta võitis selle eest Kuldse Gloobuse ning pälvis veel ühe Oscari nominatsiooni.
2009. aastal peaks valmima Michael Manni lavastatav film Public Enemies, kus Depp mängib gängsterit John Dillingeri. Samuti mängib Depp ka Terry Gilliami filmis The Imaginarium of Doctor Parnassus, kus ta jätkab vara lahkunud Heath Ledgeri osa täitmist. Temaga koos täidavad Ledgeri osa veel ka Jude Law ja Colin Farrell.


Orlando Bloom






Orlando Jonathan Blanchard Bloom (sündis 13. jaanuaril 1977 Canterburys Inglismaal) on inglise filminäitleja.
Tuntust on ta kogunud eelkõige "Sõrmuste isanda" triloogiaga ning filmidega "Kariibi mere piraadid: Musta pärli needus" (2003) ja "Kariibi mere piraadid: Surnud mehe aardekirst" (2006).
Peale nende on ta kaasa teinud filmides "Wilde" (1997), "Black Hawk Down" (2001), "Ned Kelly" (2003), "Trooja" (2004) ning "Haven" (2004).
Esimene peaosa tuli filmis "The Calcium Kid" (2004), sellele järgnesid ristisõdadest kõnelev eepos "Taevane kuningriik" (2005) ning romantiline komöödia "Elizabethtown" (2005). Järgmisena on tal kavas "Kariibi mere piraatide" kolmas

No comments: